researchbookbiocvinstallationcontact
Assembled Landscape / Botanical Research Terrace / Data Digest / Intersection Chairs / Intersection / Peters Smoking Room /  


 
Untitled

The Phase Two building’s Refreshment Area (now known affectionately as the Airport Lounge) was originally designed as a central point of circulation for the whole campus. Following an expansion of the library, one of the circulation routes that passed through the Aiport Lounge was blocked off. Changes in the campus’s catering services and the replacement of the Refreshment Area’s original furnishings have lead to a decline in the use of this space as a social hub. The most striking changes came in


1985 when the previously fluid seating plan was replaced with fixed table/chair units and a corralling partition dividing circulation from seating.

In response to the changing usage of this space 14 plastic and metal shades were fitted onto the Airport Lounge’s excising hanging lamps. Each shade is laser etched with a selection of photographs, architectural drawings and textual information taken from the campus’ archives.


This intervention invites the current users of the space to reflect on the changes enacted on the building from when it was designed to the present day – to consider how and why the space has been changed over time. The questions is asked, could it return it to its original purpose as a social hub? Might it again be able to link the creative activities of the campus by providing opportunities for students and staff to circulate together in less formal ways?
 
 
Intersection Image 1 Intersection Image 2 Intersection Image 3